Кому Новомосковська влада влаштує ХОЛОДОМОР?

В попередніх публікаціях ми розповідали про потуги міської влади щодо переведення міста на електроопалення.  З минулого року городяни завалюють питаннями.  З огляду на хаотичність дій посадовців, людей цікавить, чи в правовому полі діє влада, бо їх візити до виконкому ясності абсолютно не вносять.

         – Нашу котельню на “Космодромі”  начебто хочуть восени не включати, але ж в наших будинках, зокрема, у моєму №27  по вулиці Космонавтів,  досі ніхто нічого не робить!- обурюється кулебівчанин Олексій Максименко.-  Хоча б прислали когось пояснити, що вони там собі думають і що з нами буде взимку.  Ми не розуміємо, чому такий соціально важливий процес відбувається таємно від городян.  Навіть повідомлення щодо відключення нашої котельні спочатку опублікували на сайті міської ради, а потім воно звідти зникло!  Що це за гра в хованки?

         Щоб розставити всі крапки над “і”  кулебівські активісти разом з представниками ГО”Наш Новомосковськ”  відправилися на прийом до першого заступника міського голови з питань народно-господарського комплексу міста Юрія Карачевцева( до речі невідомо з яких причин, після рішення суду, визнавши Карачевцева корупціонером, він  до цих пір, займає посаду першого заступника по ЖКХ), який того дня, як виявилося, був головним у місті –  Вибачте за тавтологію, виконував обов’язки виконуючого обов’язки Мера.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ???°???°???µ?????µ?? ???????? ????????????????????????

 

Оскільки на папері перехід на автономку вже йде 2 роки і на це  у прийнятій депутатами програмі децентралізації теплопостачання передбачені сотні мільйонів гривень з міського бюджету, Карачевцеву  були поставлені конкретні питання, якими він повинен володіти за посадою:

– які із запланованих заходів уже виконані;

– які будинки вже утеплені за бюджетний кошт;

– скільки коштів витратять на утеплення будинків до кінця 2018 року;

– в яких будинках уже замінені внутрішньобудинкові електричні мережі;

– кількість малозабезпечених сімей, яких уже забезпечили приладами індивідуального опалення за рахунок бюджету;

– перелік шкіл, дитсадків, які вже переведені на індивідуальне опалення;

Та ще з десяток технічних питань, з якими неодмінно стикається кожен, хто вирішив перейти на автономку.

– На превеликий подив, профільний заступник не зміг надати відповідей на жодне з поставлених питань, він або не володіє обстановкою, або приховує інформацію.  Єдине, що він попросив, щоб ми виклали всі питання письмово, тоді вони, можливо, зібравшись з думками, дадуть відповідь.

Відповідь активісти дійсно отримали.  Але в ній- пустота, порожнеча.

Судіть самі.

Відповідно до закону” Про доступ до публічної інформації”  протягом п’яти днів повинна бути надана відповідь на отримання тієї інформації,  яка вже є,  тобто яка вже створена у процесі виконання посадовцями своїх обов’язків.  А якщо вони цими питаннями не займалися  і над відповіддю ще треба посидіти і помізкувати, тоді це займе у чиновників не 5 днів, а місяць, а то й більше.

          Так що ж відповів перший заммера?  Що у нього немає готових даних, що саме на сьогоднішній день уже зроблено у місті по відключенню від централізованого опалення (цо), скільки будинків влада утеплила,  де вже замінені внутрішньобудинкові електричні мережі ( на 2017 рік на ці цілі програмою було передбачено 5 мільйонів гривень, у 2018- ще 42 мільйона!!!), теж саме- і про “ощасливлені”  автономкой малозабезпечені сім’ї ( 2017 рік- 38 мільйонів, 2018 рік- 74 мільйони гривень),і про переведені на автономку бюджетні установи.

          У виконкомі тако ж ще не задумувалися, що при відключенні ЦО  буде з опаленням підвалів багатоповерхівок.  А першої ж зими відо провідні  каналізаційні труби в підвалах можуть замерзнути і полопатися, і тоді, коли одні рахуватимуть доходи від своїх фірм ” електроопалення під ключ”, то у цей час інші –  пересічні громадяни- проливатимуть гіркі сльози.

Так само Карачевцев  немає готової відповіді, що із запланованого не вдасться реалізувати в цьому році.  А це серйозно, бо саме Від цього залежить, які котельні не запустять восени, тобто яким будинкам загрожує вже через 2-3 місяці штучний холодомор!

І взагалі, як написав Карачевцев, поставлені йому питання ( увага!)  не є публічною інформацією.

Ось так!

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ???°???°???µ?????µ?? ???????? ????????????????????????

 

Але це не все.  Мозок розривається на шматки від наступного абзацу відповіді посадовця:” оптимізована схема перспективного розвитку систем теплозабезпечення ВІДСУТНЯ“.

           Ця на перший погляд незрозуміла фраза означає те, що у Новомосковську взагалі відсутній основний документ, на підставі якого може початися розробка плану переведення міста з централізованого на автономне опалення. Це прописано в постанові Кабміну від 21.07.2005р. №630 та  наказі Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ  України від 22.11.2005р. №4.  Як сказано в наказі, заяви на відключення розглядаються спеціально утвореною комісією ” лише за наявності затвердженої органом місцевого самоврядування в установленому порядку оптимізованої схеми перспективного розвитку системи теплопостачання населеного пункту та відповідно до неї”.

Що незрозуміло нашим ділкам у владних кріслах?  Якщо й відмовлятися від ЦО, то треба ж хоча б дотримуватися формальностей і здорового глузду.  Навіть скласти папірця у виконкомі НЕЗДАТНІ!

Отже, всі роботи, які затіяла влада,- НЕЗАКОННІ.

Жага до наживи затьмарили розум чиновникам.  Вся енергія йде на фірмочки зі встановлення електроопалення.  І взагалі, чинне Законодавство передбачає можливість надання дозволу на відключення від мереж централізованого опалення лише з ініціативи споживачів, і на будинок у цілому, а не на окремі квартири.  Щоб відключити будинок, треба отримати згоду всіх його мешканців. Те, що коїться у Новомосковську –  СВАВІЛЛЯ.

Де міський ” СМОТРЯЩИЙ“?  Чи йому байдуже, гріючись на пляжах далеких островів?  Хто зупинить беззаконня?

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ???µ?????µ???µ?????? ???°?????? ???????????????µ??????

 

Що далі?  Чи не станеться у Новомосковську взимку енергетичного колапсу?  Як з водою?

 

 P\S  ШАНОВНІ ГОРОДЯНИ!!! ВИ ВЗАГАЛІ УЯВЛЯЄТЕ ХТО ПРИЙШОВ ДО ВЛАДИ І КЕРУЄ НАШИМ МІСТОМ!!!