Винник та Пашинський хочуть відібрати в українців інтернет

Винник та Пашинський хочуть відібрати в українців інтернет. Скандальні пропозиції – одна поперед іншої.Команда скандально відомого депутат Сергія Пашинського настільки погрузла в корупційних схемах та крадіжках із оборонного бюджету країни, що вже навіть перестала звертати уваги на будь-які звинувачення у свій бік. Як наслідок – суперечливих ініціатив на пропозицій тільки побільшало.

На цьому наголосив журналіст Олександр Дубинський у своєму Telegram-каналі:

“Депутати Винник (зам Пашинського в оборонному комітеті ВР, партнер по бізнесу), Чорновіл (подруга), Тимчук (утриманець) внесли в Раду законопроект 6688. В якому пропонують дати будь-якій слідчому з будь-якого Мухосранського району заблокувати будь-який сайт. Хотів дізнатися, це вже “диктаторські закони” або ще розминка?”, – задається питанням Дубинський.

Справді, вже давно експерти попереджали (ще з 2017 року): такий документ ставить під загрозу розвиток вільних медіа в країні.

Суть його наступна: згідно з текстами законопроектів, на операторів та провайдерів будуть накладені нові обов’язки щодо тимчасового блокування, вводяться санкції у виглядів штрафів за невиконання положень. Також планують створення єдиного реєстру судових рішень та застосування санкцій.

Впровадження запропонованих норм здатне призвести до згортання прав та свобод громадян й переслідування політичних опонентів безвідносно до захисту безпеки країни.

Пашинський не бідує

Чому не вносити на розгляд суперечливих ініціатив, коли в тебе на рахунках чималі прибутки?  Народний депутат від “Народного фронту” Сергій Пашинський володіє розкішними маєтками, є партнером зведення елітного котеджного містечка. Загальна площа будинку становить 1200 кв. м. Проте офіційно власником житла є дружина нардепа. З родиною Пашинського пов’язують також зведення котеджного містечка “Хутір Ясний” в селі Лісники Київської області.

Будівництвом та продажем елітного житла керує Віктор Сіненко – бізнес-партнер Сергія Пашинського. Сестра дружини Пашинського Тетяна Етенко, проживаючи в селі Гора Бориспільского району Київської області, теж володіє маєтком, який неможливо було б збудувати на задекларовані нею доходи.

Журналісти прослідковують зв’язок між статками Етенко та її роботою у 2009 році на Житомирській кондитерській фабриці “ЖЛ”, щодо якої наразі здійснюються спроби рейдерського захоплення. Будучи працевлаштованою Пашинським на посаду юриста фабрики, Етенко входила до спостережної ради підприємства, рахуючись власником 15 відсотків акцій, які по факту належали нардепу.

Дивіться: Що сталося с чоловіком, якого підстрелив нардеп Пашинський?

Як повідомляв портал “Знай.ua”, син депутата Верховної Ради України Сергія Пашинського, представника фракції «Народний фронт» і голови парламентського комітету з питань оборони, Антон, незважаючи на молодий вік вже є мільйонером.  Антон Пашинський числиться головою відділу зовнішніх контрактів державного підприємства “Спецтехноекспорт”. У нього є дві квартири в Києві, вартість однієї з яких складає більше двох мільйонів гривень.

 

 

Марина Лонская