Депутати знову зібралися на сесію на хлібозаводі-  потайки від людей. Поділили бюджет і розбіглися.

Депутати знову зібралися на сесію на хлібозаводі-  потайки від людей. Поділили бюджет і розбіглися.

Анекдот про мишей одразу пригадується, коли бачиш, як протягом уже більше як двох років обрані у Новомосковську депутати ігнорують своїх виборців.

            Вищий ступінь зневаги до городян- ховатися від них за колючим дротом в приватних підприємств. Чи усвідомлюють депутати, що творять? Сто відсотків, що так. Чи знають, що це є порушенням елементарних норм демократії? Безумовно! Чи читали про те, що саме завдяки їхнім викрутасам у загальноукраїнському рейтингу відкритості влади місто Новомосковськ займає ганебне останнє місце в Україні? Звичайно, читали. Але вперто продовжують жерти той кактус, на який їм вказують їхні мишачі генерали.

Отже, 18 грудня, коли Святий Миколай уже збирав іграшки, щоб вітати дітей, Новомосковські  депутати вирішили І себе порадувати- раптово з’їхалися на хлібозавод на сесію, поділили бюджетні гроші на 2018 рік-і врозсипну!

         Цьогорічне прийняття бюджету має одну цікаву відмінність від усіх попередніх. Коли депутати приймали бюджет на 2016 і 2017 роки, вони хоча б намагалися зберегти хорошу міну при поганій грі: зображали проведення громадських слухань з цього питання. Тобто, робили вигляд, що бюджет обговорюють з населенням. Правда, робили це не по-людськи, а для “галочки».  Бо в нормальних населених пунктах громадськість має можливість визначати, куди треба витрачати гроші, їх в ході громадських слухань влада вислуховує, а потім на цій основі готує проект бюджету. Такого бюджету, який потрібен людям.

           У Новомосковську все інакше, все догори дригом: спочатку ті, хто “тримає” місто, влаштовують за зачиненими дверима “рішалово”, ділять бюджетний періг  потім цей проект бюджету виноситься на голосування членів виконкому, потім- депутатських комісій, а за день-два до сесії вони імітують проведення громадських слухань з населенням. Виступають там тільки представники виконкому, а присутнім активістам просто закривають рота. Залу забивають працівниками бюджетної сфери, які дружно голосують за все, що треба “смотрящим”. Незламна стіна безглуздості.

        Звичайно, після таких “слухань” ніхто з посадовців нічого в проекті бюджету й не намагається змінити чи підправити- просто часу на це вже немає, та й задачі такої не стоїть. До того ж, проект уже і на виконкомі погоджений.

       Так от у 2017 році керівництво Новомосковська разом з депутатами досягли апогею абсурду- вони навіть відмовилися від гри в демократію. Начхати на громадські слухання. Правильно, а навіщо? Адже всерівно результат буде той самий.

         Тож без всяких там слухань 18 грудня 2017р., на хлібозавод завезли 23 депутатів- всі ,звичайно, з агро- коаліції. Решту депутатів( а всього ми обирали 36) традиційно проігнорували, організаційний відділ виконкому Їх навіть не інформував, про те що “пахани” збирають сесію. 

 

         Сценарист цього депутатсько- маріонеткового театру просто-напросто викреслив з політичного життя міста третину депутатів. Викреслив попри те, що цих депутатів теж обирали жителі Новомосковська, і вони теж мають право бути почутими.

Наразі ж місцева Депутатська більшість на чолі з колишніми регіоналами робить так, як учили їхні “папередники”- запевняли, що почують всіх, а чують тільки себе, пишаючись сидінням на золотих унітазах. Від того, що зараз змінили назву на опозиційний блок нічогісінько не змінилося. Недаремно ж народом підмічено, що” вор Азаров” читається так само що зліва направо, що навпаки.

Ми на жаль вимушені скористатися відео 12 сесії ТРК” Самарь”, так як до себе на хлібозавод №11 Нестеренко нікого не запрошує!! Окрім свого каналу.

           Городяни небезпідставно обурюються: як це так, два роки у місті нахабно порушуються закони, чому ж керівництво області і країни мовчить? А, виявляється,  дії керівництва нашого міста і підконтрольних депутатів зовсім не суперечать законам. Просто такі у нас закони. Хто їх пише для людей? Пишуть для себе, залишаючи( очевидно свідомо) купу шпарин,для того, щоб потім самим же ними скористатися в потрібний момент.

           А по-друге, вмішуватися в дії місцевого самоврядування ніхто не має права, навіть Президент. На те воно й самоврядування, що ми самі обираємо тих, хто нами керуватиме наступні п’ять років. У свою чергу, обрані нами депутати самі собі приймають регламент своєї роботи і ним керуються. Наприклад, вони собі встановили таку кумедну норму ,що сесію новомосковської міської ради вони мають право провести будь де, хоч на пляжі в Туреччині. І нічого ти їм не зробиш, хоч маєш право згідно з Законом як житель Новомосковська бути присутнім на цій сесії. Обурюєшься- подаватй в суд, там і загрузнеш…

           Згідно з тим же регламентом депутати мають право провести сесію і на будь-якому з підприємств міста. А ось те, що туди нікого з жителів не допускають, порушуючи закон,- це для них “дрібниці”. Та що там городян- навіть депутати, яких “смотрящий” не запрошує на сесії, не можуть туди прорватися. Ні хитрістю, не силою: охорона хлібозаводу викидає їх звідти, як кошенят.

Так що, шановні городяни гніватися не варто: бачили очі, що купували на виборах?…

         Нагадаємо, зараз у Новомосковському міськрайонному суді триває слухання справи за позовом депутата Нечти Н.В.,  щодо визнання неправомочною найпершої сесії депутатів нинішнього скликання, яка відбулася одразу після місцевих виборів 2015 року. На тій сесії депутати вручили міську “булаву” Сергію Горошку , затвердили заступників міського голови і прийняли для себе вищезгаданий регламент. Тож якщо та сесія буде визнана судом такою, що проведена з порушеннями законодавства( а отже- її рішення нікчемними), тоді виникне дуже цікава ситуація…

 

” Чорний список” депутатів, які ховаються від людей на хлібозаводі:

Опозиційний блок:

– Фрейдін О.В.- перший кандидат у списку партії.

– Александрович А.В.

– Барсук М.О.

– Бочкарь О.М.

– Васильєв Д.О.

– Жовненко В.І.

– Козаченко Г.С.

– Корчевська В.В.

– Морозов К.М.

– Петрусенко З.О.

– Поздняков С.М.

Партія “Відродження”

– Дакова Т.Д.- перший кандидат у списку партії

– Заблуда В.М.

– Коротич С.Є.

– Кузнецов В.Л.

 Б П П:

– Горошко С.Г.- секретар міської ради, перший кандидат у списку партії

– Вишневський Ю.В.

– Гаркавенко О.І.

-Земляний С.В.

-Сидорчук П.М.

Партія Зелених:

-Лєбєдєв Р.Г.-перший кандидат у списку партії

-Карачевцев Ю.В.

-Матвієнко Л.І.

-Кистриця С.С. 

З ними все зрозуміло. Поза кадром поки що залишається лише одне: сума, з якою кожен з цих депутатів спокушається, щоб переступати через своє “Я” і в купі з іншими “гризунами”підставляти себе під шквал критики громадськості.

А на прикінці у звязку  з таким не прозорим «розпилюванням» депутатами бюджету згадаємо дитячого перевіршика:

Ми ділили апельсин:

Нас багато-він один

Перша скибка їжаку-

Йому дуже до смаку…

Друга скибка для чижа-

Нам він птаха не чужа.

Ось ці дві-для кошенят,

А оті-для каченят.

І остання для бобра-

Хай сміливо забира.

Хто»хрум-хрум», а хто «ням-ням»-

Апельсиново всім нам!

Ну,а вовк спішить дарма:

Що було-того нема…

Він на нас сердитий-ах!

Розбігаємось по кущах!

Нікого вам не нагадують ці персонажі? Здається, що у новомосковську бюджет так і ділять,а в якості вовка виступає населення міста,яке голодне , клацає зубами, бо йому не залишили нічого, крім побажання в дусі одного з російських політиків: “Денег нет, но вы держитесь