Через комунальне підприємство з бюджету Новомосковська виведуть ще 2 млн 300тис. гривень.

На сайті новомосковської міської ради з’явився проект рішення виконкому «Про упорядкування паркування автотранспорту по вул. Гетьманській в районі будинку №46».

Ми вже писали про нахабне загарбання цієї земельної ділянки купкою осіб, які представляють нинішню міську владу- депутатів і членів виконкому.

https://gorozhanin.dp.ua/novosti/34145-u-novomoskovsku-samozahvat-teritoriyi-ne-vstanovlenimi-osobami.html

 

Картинки по запросу фото партия зеленых новомосковск

Безлад коїться за повної мовчанки офіційного керівника міста-в.о. міського голови Сергія Горошка.

 

Комунальне підприємство «Новомосковський комбінат комунальних підприємств»(КП”НККП”) організувало тендер з наміром провести вуличне освітлення по вулиці Гетьманській. Директором цього підприємства є Пивоваров С.Г., який є племінником в.о. міського голови по ЖКГ Карачевцева Ю.

Пивоваров С.Г.

в.о. міського голови по ЖКГ Карачевцев Ю.

НІЧОГО ДИВНОГО НЕ ПОМІЧАЄТЕ?

 Про це стало відомо з сайту публічних закупівель prozzoro. Ціна питання-2млн.285тис.820грн.88коп.

 Джерело фінансування- кошти місцевого бюджету міста Новомосковська.

 Згідно з тендерною документацією. по вулиці Гетьманській здійснять монтаж 47 металевих і 49 залізобетонних стовпів. Закуплять 3 світлодіодних світильника СУС-150 і  51 газорозрядну лампу ДНат-150.

Щодо заміни освітлення по вулиці Гетьманській, то це банальний грабіж бюджету під прикриттям благих намірів.

 Представники міської влади неодноразово заявляли, що вони успішно справилися з відновленням вуличного освітлення по вулиці Гетьманській. Тобто, на її освітлення вже витратили кругленьку суму. А тепер що- наша пісня хороша, починай спочатку?  Все демонтують, щоб розвісити нові дроти і лампи.

Подібні схеми городяни вже бачили в деяких навчальних закладах міста: одні металопластикові вікна, встановлені батьками за власний рахунок, вирізали, щоб замінити їх на аналогічні. Невже більше немає дитсадків і шкіл, де старі дерев’яні вікна потребують заміни? Чи може у батьків є зайві гроші? Так ні- придумали якісь детективні історії, що начебто батьки своїм дітям встановили у дитсадку отруйні вікна. Щоб перекрити розкрадання коштів, вигадують всякі нісенітниці.

 Або візьміть витрачання коштів на ялинки- одні повирубували, щоб висадити інші, при цьому списали на озеленення площі близько 9 мільйонів гривень! У них просто немає часу думати, бо гроші печуть руки.

 Те саме й з освітленням Гетьманської. Більшість вулиць Новомосковська взагалі не освітлюються. Причому, навіть там, де ліхтарі висять, у тому числі й по Гетьманській або по Сучкова- їх часто просто не вмикають. Люди йдуть з роботи- на вулиці вже темінь, тротуарів у місті не існує-суцільні калюжі, а світло не вмикають. А коли основна маса людей пройшла, тоді світло вмикають- і воно сяє до ранку. Для кого? Але вранці, коли багато хто з працюючих йдуть на роботу, ще темно, а світло вже не горить. То це для людей робиться чи для” галочки”, що лампи на стовпах є?

 Взяти ту ж Гетьманську- за магазином”Воронівський” у бік районної лікарні рідко можна побачити увімкнене вуличне освітлення, там начебто вже й не місто, наче в поле виїхав, така темінь.

Чи стане кращою нічна вулиця Гетьманська після оновлення ліхтарів? Немає сумнівів, що так. Все нове завжди краще, ніж старе. Але хочеться запитати: де плановість, де послідовність дій посадовців, де продуманість? Невже за кілька місяців встановлені на цій вулиці світильники вже вийшли з ладу, застаріли?

 Невже у місті уже всі вулиці освітлені і можна отак жирувати?

 Візьміть для прикладу обласну владу. Минулого тижня повідомили, що всі сільські школи Дніпропетровщини вже забезпечили шкільними автобусами, тепер приступають до оновлення транспорту, причому, починають із найстаріших автобусів. Правильний підхід!

І нашим керівникам разом з депутатами треба було б думати, планувати, а не просто розтягувати гроші по кутках.

 Не вже більше нікуди їх у місті дівати?