Економіка Новомосковська тоне

Керівництво Новомосковська разом з депутатами від провладних у місті партій (БПП,Опозіційний блок,Відродження, Зелені) останнім часом все активніше вішають на вуха городянам «локшину» через підконтрольні веб-сайти й телебачення “Самарь” та “полезная газета”, стосовно того, що вони успішно керують містом. Безумовно, ця активність пов’язана з можливими виборами в об’єднанну Новомосковську громаду. Для довірливих людей цієї «локшини» досить – вони сприймають звіти чиновників за чисту монету.

Безхребетні депутати з проваленою єкономікою міста

Картинки по запросу фото депутати новомосковськ

Картинки по запросу фото депутати новомосковськ

Картинки по запросу фото депутати новомосковськ

Картинки по запросу фото депутати новомосковськ

Зверніть увагу бувші РЕГІОНАЛИ тепер БПП та ОПОЗІЦІЙНА ТА ЗЕЛЕНІ УСІ РАЗОМ!

 

 

А ми зазирнули в Закон” Про Державний бюджет України на 2017 рік”. Дивимося додаток 6 до Закону, він називається” Міжбюджетні трансферти”. Читаємо: базова дотація місту Новомосковськ на 2017 рік визначена в сумі 16 мільйонів 304тис.200 грн.

Що таке базова дотація? Пояснимо на конкретному прикладі. Більшість з 13 міст обласного підпорядкування Дніпропетровської області- це успішні міста, вони не тільки самі працюють, але ще й утримують за свій рахунок неспроможні населені пункти. Серед таких неспроможних – і Новомосковськ. Щоб якось зводити кінці з кінцями, Новомосковськ щорічно випрошує з державного бюджету певну суму. Вона й називається базовою дотацією, яку прописують окремим рядком у головному бюджеті країни.

Це беззаперечний факт.

Для об’єктивності зазначимо, що крім Новомосковська, базової дотації потребують ще три міста Дніпропетровської області- Синельникове, Марганець і Жовті Води. Але розміри їхніх дотацій не йдуть у жодне порівняння: ці три міста разом узяті висмоктують з держбюджету в 4 рази менше грошей, ніж Новомосковськ!

“Однако”!- сказав би предводитель дворянства Кіса Воробьянінов.

16 мільйонів базової дотації… Новомосковськ доведений до ручки- не працює, робочих місць немає, місто занепадає. Процвітають лише власники кіосків, вони їх незаконно ростикали по місту, не сплачуючи жодної копійки податків у бюджет міста.

А тепер сідайте, хто стоїть- нова приголомшлива цифра. Нещодавно на сайті міської ради з’явився проект бюджету Новомосковська на 2018 рік.

Як зазначено в документі, на наступний рік”успішні” керівники Новомосковська проситимуть з Державного бюджету вже 24 мільйона базової дотації!

Оце так розвиток міста! Ну прямо як у відомому романі Бел Кауфман-” вверх по лестнице, ведущей вниз”!

Подібна сумна тенденція існує не перший рік, і симптоми хвороби міської економіки лише прогресують. Тож цілком очевидно, що Новомосковськ міцно всівся на шию містам- сусідам, які вимушені утримувати свого” бідного родича”.

До речі, ці міста- донори  уже в повний голос заявляють Кабміну про свою незгоду з такою несправедливістю: вони докладають чималих зусиль для розвитку своїх територій, а частину зароблених коштів у них примусово вилучають. Кому це сподобається?

– Уявіть, що у вас є недолугий родич, якому ви вимушені регулярно допомагати грошима, щоб він не надто бідував. А потім ви помічаєте, що він звик до цього, йому це подобається, бо він працює не напружуючись, ще й ваші гроші пускає не на потреби сім’ї, а на гульки. Ви будете й надалі давати йому гроші?

 А новомосковські керманичі замість того, щоб дбайливо використовувати кожну копієчку( тим більше- чужу), затівають афери одну за іншою- то на 80 мільйонів, то на 100 мільйонів. І це при тому, що усього на 2018 рік запланована дохідна частина місцевого бюджету становить 600 мільйонів, включаючи всі дотації і субвенції з державного бюджету.

Дакова Тетяна Дмитрівна головний фінансіст міста
заступник міського голови – начальник фінансового управління
Картинки по запросу фото дакова татьяна новомосковск

 

 

Морозов Костянтин Миколайович
заступник міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва

Картинки по запросу фото дакова татьяна новомосковск

 

 

То задайтеся питанням: чи раціонально використовуються у Новомосковську бюджетні кошти?

 Місто вже загинається від проблем, просить милостиню у інших міст, ми завдяки” титанічним зусиллям” міської влади і нашого безхребетного депутатського корпусу фактично стоїмо” під церквою” з протянутой рукою і живемо тим, що подадуть. А чиновники жирують, не роблячи нічого для людей.

І при цьому продовжують удавати з себе успішних менеджерів!