На Запоріжжі намагаються не допустити кандидатів від УКРОПу до виборів у Оріхівській ОТГ

        8 квітня о 15.00 розпочинається засідання Запорізького окружного адміністративного суду з розгляду позовної заяви Оріхівської районної організації УКРОПу щодо відмови виборчої комісії міста Оріхова у реєстрації списку кандидатів-укропівців на виборах у Оріхівській ОТГ.

         Нагадаємо, що 6 квітня міський виборчком ухвалив постанову про відмову в реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі від Оріхівської райорганізації УКРОПу, попри те що всі документи від 21 кандидата були подані в термін, відведений законом. Крім того, комісія визнала райорганізацію такою, що втратила статус суб’єкта виборчого процесу. Письмове рішення виборчкому було надане лише 7 квітня.

       За словами голови Запорізької обласної організації «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ярослава Гришина, за цим незаконним рішенням стоїть одіозний народний депутат Володимир Бандуров – колишній регіонал, який у 2014 році голосував за «закони 16 січня», а нині виступає під брендами провладних партій.

      «Нам відомо, що цей нардеп зараз здійснює колосальний тиск на суддів Запорізького окружного адміністративного суду, які сьогодні розглядатимуть нашу справу. Але ми впевнені, що переможемо в суді, тому що віримо: незважаючи ні на що, час Януковича, тотального свавілля і таких народних депутатів минув у 2014 році», – заявив Ярослав Гришин.

         У своєму позові Оріхівська районна організація «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає визнати протиправною постанову Оріхівської міської виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидатів та про визнання організації такою, що втратила статус суб’єкта виборчого процесу. На засіданні під головуванням судді Наталі Стрельнікової будуть присутні голова обласної парторганізації УКРОПу, правозахисник Ярослав Гришин, голова міської організації УКРОПу Михайло Прасол, депутати обласної й міської рад від УКРОПу та кандидати в депутати в Гуляйпільській ОТГ.

 

 

 

http://www.ukrop.com.ua/uk/news/central/5484-na-zaporizhzhi-namagayutsya-ne-dopustiti-kandidativ-vid-ukropu-do-viboriv-u-orikhivskiy-otg