Заява Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка щодо ситуації в Новомосковську

Автор: Сергій Бабенко

«Керуватися своїми політичними амбіціями, паралізуючи життя міста – не припустимо! А у ситуації, що склалася у м. Новомосковськ Дніпровської області, ще й небезпечно. Це може призвести до непоправного – пролиття крові! Тому Громадсько-політичний рух «Справедливість» Валентина Наливайченка та керівник Центрального штабу Руслан Колєсніков вимагають у влади країни негайно втрутитися в ситуацію та нарешті вирішити цю проблему!

На Об’єднавчий конгрес громадських організацій Дніпропетровщини, ініційованого Громадсько-політичним рухом «Справедливість Валентина Наливайченка» завітав Віктор Літвіщенко. По закінченню заходу мер Новомосковська поспілкувався з лідером руху. Проаналізувавши ситуацію, Валентин Наливайченко зробив заяву: «Ми зараз не говоримо, хороший Літвіщенко чи ні. Але його обрали люди. І відсутністю реакції на те, що сьомий місяць місто без мера і без нормально працюючої міської ради, гарант показує свою байдужість до проблем людей». Він закликав президента не доводити ситуацію до критичної точки та звернув увагу правоохоронних органів на те, що місцевих депутатів, які блокують роботу міської влади, треба притягнути до відповідальності.

Замість того, щоб готуватися до збору врожаю, налагоджувати роботи промислових підприємств, шукати інвесторів та розбудовувати місто (а Новомосковський район – один із найпотужніших аграрно-промислових районів регіону) люди колотяться та вирішують ті політичні питання, від яких ховається президент та чиновники вищого ешелону влади в крані.

У свою чергу ми закликаємо мешканців Новомосковська знизити градус протистояння, бути терпимими один до одного, бо здоров’я та життя жодного з вас – безцінне!»

Нагадаємо, що вибори пройшли півроку тому, а Новомосковськ –  без мера. Легітимно обраний міський голова – Віктор Літвіщенко, однак він не може приступити до роботи, бо не може скласти присягу. Більшість Новомосковської міськради блокує проведення сесії у стінах міськради. Натомість, було декілька виїзних засідань, два з яких провели просто на території одного з заводів міста.

Источник http://www.korrupcia.net