Услід за “Аеросвітом” і “Донбасаеро” Коломойський “злив” ще й третю свою авіакомпанію

Авіакомпанія “Дніпроавіа” (Дніпропетровськ), що входить до альянсу “Українська авіаційна група”, разом з авіакомпаніями “Аеросвіт” (Київ) і “Донбасаеро” (Донецьк), припинила виконання рейсів.

“У зв’язку з припиненням оперування рейсів, “Дніпроавіа” з 8 січня 2013 року закриває продаж авіаквитків на власному сайті. З усіх питань ви можете звертатися до нашого контактного центру”, – йдеться в повідомленні на веб-сайті авіаперевізника.

Водночас, згідно з даними держпідприємства “Інформаційно-ресурсний центр “, 20 грудня 2012 року в Україні було зареєстровано ТОВ “Авіаційна компанія “Авіадніпро”, що знаходиться розташована в селі Старі Кодаки, Дніпропетровської області. Цікаво те, що, згідно з даними “Інформаційно-ресурсного центру”, її керівником є Сергій Ткаченко, а саме такі ініціали має керівник “Дніпроавіа”.

Як повідомлялося, “Аеросвіт”, що також входить до альянсу “Українська авіаційна група”, і який раніше обслуговував 80 міжнародних маршрутів, повідомив, що з 11 по 14 січня виконуватиме польоти лише в Україні і за п’ятьма далеко – і середньомагістральними маршрутами за кордон, пояснюючи таке рішення програмою реструктуризації діяльності.

“Дніпроавіа” за підсумками 2011 року збільшила чистий збиток на 42% порівняно з 2010 роком – до 373,82 млн грн, її чистий дохід у 2011 році скоротився на 12,8% – до 948,98 млн грн.

“Дніпроавіа”, до складу якої входить аеропорт “Дніпропетровськ”, здійснює регулярні і чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД.

ТОВ “Галтера” (Дніпропетровськ) належить 94,572% акцій “Дніпроавіа”.

Альянс “Українська авіаційна група” підконтрольний українській групі “Приват” (Дніпропетровськ).

«Приват» – найбільша українська фінансово-промислова група. Власниками групи «Приват» є Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський та Олексій Мартинов.

Джерело : expres.ua