НОВОМОСКОВСЬКА МІЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА П’ЯТДЕСЯТ КІЛОГРАМІВ НЕБЕЗПЕЧНИХ СОЛОДОЩІВ

У різних містах України повідомлення про інциденти, пов’язані з безпекою харчових продуктів, з’являються майже кожного тижня. І Новомосковськ не є виключенням.

15 січня цього року до новомосковської міліції звернувся представник кондитерської фабрики «АВК» з заявою про те, що на ринках міста з рук збувається продукція цієї фабрики, яка за своїми показниками вже не повинна реалізовуватися і була вивезена на утилізацію.

Розуміючи, яку небезпеку несуть в собі такі продукти для життя і здоров’я людей, працівники сектора боротьби з економічними злочинами одразу розпочали перевірки ринків та стихійних майданчиків торгівлі на предмет збуту простроченої продукції. Результатом цих перевірок стало вилучення з обігу 50 кг прострочених шоколадних цукерок. В цей же день навпроти магазину «Велике Пузо» був виявлений факт реалізації таких цукерок 30-річною місцевою мешканкою, яка реалізовувала їх по 25 гривень за кілограм, 18 січня поблизу магазина «Рубін» по вул.Радянській 27-річна місцева мешканка реалізовувала такі солодощі по 50 гривень за кілограм, а 21 січня був виявлений факт реалізації простроченої продукції на пл.Перемоги 40-річною місцевою мешканкою. Жінки торгували у невстановленому місці і, до того ж, не мали жодних документів, які б свідчили про походження товару та які б дозволяли займатися підприємницькою діяльністю.

Всі горе-підприємці були притягнені до адміністративної відповідальності за статями 160, 164 КУпАП. Та чи допоможе це тим, хто, можливо, вже «насолодився» небезпечними цукерками, адже відомо, що споживання продуктів, строк придатності та реалізації яких вже закінчився, може призвести до серйозних негативних наслідків для людини – погіршенню здоров’я або смерті.

Перевірки стихійних майданчиків торгівлі та супермаркетів на предмет простроченої продукції  активно тривають по всьому місту. Але люди самі можуть істотно покращити роботу міліції у цій сфері, і все, що потрібно, це не залишатися байдужими до таких явищ. Ми просимо мешканців міста та району негайно сповіщати про нелегальну торгівлю продуктами харчування, оскільки йдеться не тільки про порушення закону, а й про здоров’я людей, що набагато важливіше.

 Т.М. Попова,

майор міліції  

 

2015118110053 (1) 2015120105859 2015118111438