Мертві НКВДисти прийшли на мітинг жертв УПА (ВІДЕО)

15 квітня 2013 року в Києві члени Всеукраїнського об’єднання “Свобода” зірвали “виставку”, організовану проросійськими шовіністичними організаціями. Антиукраїнський захід мав відбутися в сквері біля монумента Ватутіну, де просто неба українофоби розмістили шість стендів із підбіркою вигаданих фактів про буцімто жорстокість вояків Української Повстанської Армії. Також було представлено світлини, що, як з‘ясувалося, не мають жодного стосунку до УПА чи навіть до Другої світової війни.

Першими, хто завітав на “виставку”, було двоє “мерців” у формі НКВД, які розповіли присутнім про свою молодість, коли вони вбивали українців і знущалися з них. Також на захід прибуло близько восьми десятків націоналістів разом із народним депутатом України свободівцем Ігорем Мірошниченком. Проте ознайомитися з матеріалом на стендах вони практично не змогли, адже, побачивши свободівців, охорона перекрила прохід до інсталяцій.

Варто зазначити, що для охорони “експонатів” від киян, організатори звезли з Харкова та Одеси близько сотні молодих хлопців. Коли декого з них запитували журналісти, що вони роблять на цій акції, юнаки нічого не могли відповісти. Дехто з молодиків під час особистого спілкування розповів, що приїхав у Київ, бо отримав 200 гривень. Окрім цього, неподалік від місця “виставки” напоготові стояло близько півсотні працівників спецпідрозділу “Беркут” та декілька автозаків.

“Ми не піддалися на провокації шовіністів, які намагалися перевести конфлікт у силове поле. Ми зірвали їхню виставку коректним способом. Те, що на виставці не було пересічних киян, фактично підтвердило абсурдність вигаданої теми “виставки” і те що вона є нецікавою для мешканців столиці”, – зазначив народний депутат-свободівець Ігор Мірошниченко.

Весь захід тривав близько півтори години, після чого організатори забрали стенди, а найнятих юнаків посадили в автобуси.
Джерело : svoboda.org.ua