Громадська організація «Новомосковськ — наше місто»

Ні для кого не є таємницею, що сьогодні альтернативним механізмом управління спільним майном у багатоквартирному будинку є здійснення такого управління саме за допомогою об’єднання його співвласників — ОСББ. Та коли мешканці будинку все ж вирішили об’єднатися, вони завжди натикаються на бюрократичну тяганину, яка тільки затягує процес. Аби допомогти нашим містянам у вирішенні цих питань створено громадську організацію «Новомосковськ — наше місто», керівником якої є Пузирь Костянтин Віталійович.

«Громадська організація була створена для допомоги людям у різноманітних питаннях. Одним з напрямків роботи є надання юридичної консультації новомосковцям, які бажають створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Нещодавно законодавство у цьому напрямку змінилося і воно є досить недосконалим, тому люди стикаються з багатьма проблемами», — зазначив голова організації.

«У 2007 році я пройшов навчання у Інституті Політичної Освіти. Мені довелося відвідати ряд семінарів, один з яких проходив у м. Макіївка, Донецької області. Вперше інформацію про позитивні та негативні сторони ОСББ я отримав саме там. Тепер, маючи повне уявлення у даному питанні, я та мої колеги по громадській організації консультуємо людей та надаємо юридичний супровід», — наголосив Костянтин Віталійович.

Він висловив співчуття, що наші законодавці спочатку придумують закони і їх приймають, а потім, коли люди стикаються з мільйоном проблем, вносять до них відповідні правки.

«ОСББ – це дуже гарна можливість покращити комфорт проживання мешканців будинку, але не для старого та повністю зношеного житлового фонду. Наша громадська організація допомагає людям розібратись у багатьох юридичних питаннях, а інколи навіть захистити від необачних кроків», — пояснив Костянтин Пузирь.

На сьогодні до організації входить 127 чоловік, з них 100 звернулися свого часу за консультацією.

Додаткову інформацію усі бажаючі можуть отримати на сайті http://www.nashemisto.biz.ua/ .

Ксения Дзегарницкая